Distansstudier vid Kalix Fhsk - del 3

Onsdag till fredag har vi haft träff i Kalix. Medan vissa av oss bor långt ifrån bor andra relativt nära. Själv har jag ca 8 mil till skolan, i norrländska mått är det nästgårds.

Vi har fem träffar totalt under utbildningen och nu har vi precis genomfört den tredje. Schemat var väldigt varierat och framförallt oerhört intressant och lärorikt.

I onsdags gästades vi av ADHD-coachen Anna Hallén och avslutade dagen med röstövningar tillsammans med Malin Huuva från artist- och musikerutbildningen.

På tisdagen arbetade vi med grupper och grupprocesser tillsammans med Anna Brixdal som tidigare bland annat varit lärare på skolans Socialpedagogutbildning. Dagen avrundades med något så spännande som skrattyoga med Sandra Eriksson aka Skratta med Sandra. Bilden är från hennes skrattpass, tagen av vår utbildningsansvarige Pia Nyberg.

Fredagen inleddes med matnyttig info inför vår första praktikperiod vi ska ut på nästa vecka samt info om fördjupningsarbetet vi skriver utbildningens sista fyra veckor. Därefter följde digital miljö med Pia och vi fick lära oss att göra webbsidor i WordPress. Dagen och träffen avrundades med icebreakers utförda av oss elever samt lite gruppövningar med Kristina Westman, en av våra lärare som nästa läsår tar över som utbildningsansvarig.

Vi har haft en toppenträff, längtar redan till nästa, men det blir först i april.

Avslutningsvis vill jag bara tacka för att ni läst och hoppas ni funnit det intressant. Nu ska jag njuta av helgen, sen väntar två veckors praktik i en åk 3. Spännande!

Ha det bäst och ta hand om varandra!
Hanna Norman, grundare av Lärarassistenternas