Hannas praktik - del 2

Tisdag den 10:e mars

Dagen började med att jag och min handledare pratade om gårdagen. Hon ville veta hur jag upplevt den och jag förklarade att jag hållt mig lite i skym undan för att inte störa lärarna i sitt regisserande. Frågade hur jag ska hantera mina egna regi-idéer; ta dem med lärarna först eller direkt med eleverna. Hon var jättenyfiken på mina observationer och jag delgav mina förslag. Vi båda var överens om att vi måste få eleverna att slappna av och släppa loss lite mer. Så vi bokade in en teateruppvärmning imorgon bitti efter uppsjungningen som jag ska hålla i. Sjukt kul!!

Jag som ännu inte har ett uppdaterat manus frågade om de hon beställt hade kommit. Hon sa att hon inte haft tid att hämta dem från tryckeriet, så jag erbjöd mig att hämta dem och aningen chockat men tacksamt bestämde hon att så fick det bli. Jag hoppade i bilen direkt och styrde kosan mot tryckeriet.

Tråkigt nog visade det sig att hennes beställning inte kommit fram, så jag åkte tomhänt därifrån.

Väl tillbaka på skolan var det fullt ös i aulan. Jag tog fram anteckningsblocket och började fila på olika övningar som hade passat för vad jag uppmärksammat att de bör jobba på. Fick ihop en del matnyttiga övningar men insåg rätt snabbt att vi nog inte hinner med allt. Men kanske kan vi köra teateruppvärmning varje morgon med olika övningar från dag till dag? Ska höra mig för med min handledare.

Det här är ett bra exempel på varför lärarassistentrollen kan skilja sig så mycket från person till person; vi har alla olika bakgrund och erfarenheter och kan genom det assistera på olika sätt.

Under lunchen berättade lärarna om en reklamfilm några andra elever på skolan gjort på uppdrag till musikalen. Den hade inte hållt måttet så strax innan nästa pass skulle de ha möte om hur de skulle vilja ändra den. Jag sa att jag är gärna med på mötet, jag har jobbat med reklam i flera år, kanske jag kan bidra. Det ville dem, så jag var med.

Efter lunch fortsatte de repa i aulan. Mitt i allt kommer en tjej fram till läraren bredvid mig och visar exalterat upp sin mobil. På lärarens gratulerande reaktion förstod jag att hon blivit antagen till kören hon var på audition för igår. Hon var så lycklig och tackade så hjärtligt läraren för all hjälp. Det var så fint att beskåda. Och jag är helt övertygad om att den tjejen kommer gå långt. Inte långt där innan hade hon rivit av ett solo som gav mig ståpäls över hela kroppen. Vilken röst, vilken talang, vilken stjärna! Och ändå så ödmjuk.

Det häftiga med estet är att eleverna verkligen brinner för sin utbildning. Det är så mycket kreativ kompetens på ett och samma ställe. Så mycket energi och glädje, det är ren och skär njutning att få spendera min praktik med dem.

Nu ska jag finslipa lite på teateruppvärmningen. Imorgon smäller det!