Hannas praktik - del 6

Onsdagen var vigd åt att vara lärarvikarie. Första passet täckte jag upp för ena klassläraren i trean som i sin tur täckte upp för en resurs, medan den andra klassläraren körde nationellt prov i matte. Jag fick en lätt lektion, eleverna skulle spela mattematchen; vilket de flesta älskar. Jag lät dem även lyssna på musik i hörlurar, vilket gjorde dem helt lyriska, det brukade de visst aldrig få. Men med "världens snällaste fröken" fick de.

Efter frukt och rast var det dags för nästa pass. Denna gången gången hade ena gruppen musik medan den andra hade svenska och så bytte de efter halvtid. Några gjorde nationellt prov på svenskan medan resten var med mig. Denna gång skulle de spela bingel. Ett inte lika uppskattat spel, men tur i oturen hade bingel tekniska problem så de fick spela mattematchen istället. "Det här är den bästa dagen ever!", utbrast de. Men tiden går fort när man har roligt och sen var det lunch.

Jag tror jag var först av alla ut på skolgården, kändes himla konstigt med en så tom skolgård. Tillslut kom eleverna ut i det vackra vårvintervädret och vi hade så skoj ihop. Tog mig en kaffe i personalrummet innan jag gick upp till femmorna där engellskläraren behövde mig. Medan hon körde diagnoser med elever höll jag koll på resten som förberedde presentationer om London. Mot slutet av passet blev det väldigt hög ljudnivå, luften hade nog gått ur dem. Så vi avslutade innan läraren kom tillbaka.

Drog mig ner till arbetslagsrummet och påbörjade rättningen av en hög summativa uppgifter i svenska innan det var dags för ett extrainsatt personalmöte ang. Corona. Rektorerna var dock inte på plats men de hade mailat över frågor vi skulle diskutera per arbetslag.

Avrundade dagen med att fortsätta rättningen och förbereda lite inför morgondagens friluftsdag.