Hannas praktik - del 8

Fredag och sista dagen av praktikperioden. Planen var att jag skulle vara lärarvikarie hela dagen, men när vi insåg att en tredjedel av klassen var anmäld sjuka planerade vi om och vi körde lärare + lärarassistent i helklass istället. Idag var många sjuka, fyran hade endast 9 elever och tur var väl det då ena läraren var borta. Treorna hade inte lika många elever borta, däremot var båda lärarna borta. Som tur var fick de tag i två vikarier.

Första passet bestämde vi att de fick jobba med det de behövde; oavsett ämne. Det blev en härlig blandning att stötta eleverna i och de jobbade på bra. Många ville prata med mig, eller ja, "Hanna Ferm" som de kallar mig. Efter fruktstunden hoppade vi i ytterkläderna för att möta upp idrottsläraren på skolgården, sen traskade vi ut till skogs och skidspåret.

Det fina med idrott är att det ofta är ombytta roller. De som inte presterar på topp i klassrummet har fullt med energi att ta ut på idrotten. Ena eleven hann jag inte ens se åka iväg innan hen spurtade uppförsbacken in i mål. Frågade om hen tränade skidor, men icke, så jag ösde på med beröm. Sen hejade jag in resten en efter en och assisterade dem med vatten.

När passet var slut tog eleverna och läraren sig tillbaka till skolan. Själv väntade jag in de sista eleverna, aldrig kul att bli lämnad ensam kvar i skogen. Det har jag själv erfarit flera gånger under min skoltid.

Efter lunch och rast var det ett kortare läspass, vilket gick sådär, många med myror i brallorna. Vi avslutade sedan skoldagen med Lilla Aktuellt och veckans nutidsfrågor.

Fortsatte sedan rätta lite tester innan jag tackade för mig och gick hem. Men vi ses nog snart igen för jag ska nämligen börja springvicka där. Har fått så fina lovord från både elever, lärare och rektor så det känns fantastiskt bra.