Therese praktik - del 4

Torsdag den 5 mars

Idag möttes jag av glada pedagoger, fritids hade under eftermiddagen igår gjort om miljöerna de ville visa mig. Klockan ringer in och vi startar dagen som alltid med mottagande i dörren och därefter en runda med handuppräckning där barnen får prata av sig sina tankar.

Därefter delar de klassen och jag får ta med en grupp elever och träna meningsbyggnad med dem. Det blir en stökig lektion då en elev inte vill lyssna, väljer att hålla på med annat och testa mig på alla vis.​

När de andra är klara får de läsa i sina bänkböcker och jag försöker fånga upp han som suttit i 30 min och vägrat öppna boken. Peppar och ber honom skriva första ordet. Efter trumpna kommentarer och motstridigheter börjar han och det blir ett ord. Jag peppar, berättar hur grym han är osv och strax har han skrivit de tre meningarna. Berättar att han gjorde min dag, att jag tror på honom och att han är grym. Blir nästan rörd till tårar när jag ser hur han suger i sig detta. Resten av dagen var det en lugn kille som jag även fick äran att sitta mittemot i maten.​

Vi återvänder till klassen och lyssnar på mellolåtarna. Det ska röstas och imorgon utses skolans vinnare, detta är stort och har pratats om hela veckan. Klockan ringer ut för rast och det blir mellodisco på skolgården med de härliga fritidspedagogerna. Jag går till personalrummet för en snabb kaffe.​

Lunchen intas med mello i bakgrunden. Barnen hissar och dissar låtar mellan tuggorna och det blir en glad stund i matsalen. Därefter går jag med halva klassen på idrott. Det blir skidskytte i form av hinderbanor som har en skjutvall vilken består av "kasta ärtpåsar i ringar" och får man inte i alla 5 väntar det straffrundor. Det kämpas på och vi har en bra lektion.​

Följer barnen tillbaka till skolan och går sen till arbetsrummet. Har fått uppgifter av Jessika, ska förbereda morgondagens lektioner genom att kopiera upp bilder och hinner även kolla igenom inför nästa vecka. Det är nationellaprov för 3:orna och Jessika ska hjälpa till där och frågade mig om jag kan tänka mig ta vissa lektioner tillsammans med någon mer. Hon kommer hjälpa mig att planera men ger mig även möjlighet att komma med egna idéer.​

Nu laddar jag för morgondagen som går i mellons tecken! Barnen älskar detta märker man och roligt att det kan bli lite annat än det vanliga.​