Therese praktik - del 8

Halva veckan redan passerad och dagen idag blev ett riktigt "skolexempel".​

Redan på morgonen kändes det som detta kan bli en bra dag. Många leende barn när vi öppnade upp dörren för dagen. Vi startade upp med svenska och delade klassen. Jag tog den lilla gruppen på 5 st som har det lite tuffare. Höglösning tillsammans och därefter arbetade vi med alfabetisk ordning. Hittills har det varit trögt att få alla delaktiga i denna grupp men idag var det som om alla hade sin allra bästa dag. De svarade och hjälpte varandra och vi pratade fram och tillbaka vart den bokstaven kom i alfabetet osv.​

Dags för rast och därefter är det min tur att hålla i lektionen. Vi går till skolskogen och jag har förberett fyra högar med alfabeten. Väl där sätter de sig på berget och vi vuxna förbereder genom att lägga ut högar. Delar barnen i 4 grupper och förklarar vad det går ut på. De ska stå på led, springa en och en, hämta ett papper och tillbaka till gruppen och då får nästa springa tills de har alla bokstäver. Väl där ska de sen lägga ut det med A först och Ö sist. Så var tanken men då dagen bjöd på full storm blev det att tänka om. De fick helt enkelt sortera och lägg dem i en hög ist med A överst osv. Det visar sig vara en uppskattad lektion. Alla var engagerade och hjälptes åt på bästa vis. Kändes bra att jag kunde bidra med denna aktiviteten och har ngr till på lager men tiden räckte inte till just idag.​

Vi återvänder till skolan för lunch och därefter blir det idrott för mig med halva gruppen. Väl där berättar idrottslärararen vad som väntar under lektionen och jag hjälper till med förberedelser. Tar mig an det laget som har en liten "gosse på tvären" även om han just idag varit nöjd och inga stora känsloutbrott. Håller mig nära och peppar. Förra veckan var han inte ens med på idrotten men idag kom han ombytt. Vi ska kasta basket och jag har hand om 5 elever som ingår i mitt lag. Vi börjar och bollen vill inte genom nätet. Det tar några kasst för alla så tappar några motivationen. De hänger läpp och gnäller. Då kliver denna gosse fram och säger till dem - "det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att ni försöker och alla är med". Var tvungen att fundera på vad jag just hörde, vad det han som vägrar att göra som jag säger ibland, han som det hoppar ord ur munnen på titt som tätt när det inte passar honom. Han fick med sina ord de andra att vända sina humör och snart var det ett kämpande lag igen. Det var en sån fin stund och vi skrattade, high fivade och hade världens bästa stund där i idrottssalen.​

Gick tillbaka till skolan med ett leeede på läpparna för att avsluta dagen ihop med Jessika och berätta för henne vad jag upplevde där nere på idrotten. Hon pratar med honom efter dagens slut och han får veta att idag skickar hon hem ett mail med postiva ord osv. Ut kommer en rakryggad kille som går förbi mig med ett stort leende, åh vad jag önskar att jag får uppleva flera sådana dagar och då främst för hans skull.​